Een universeel managementsysteem voor DevOps en ESM

USM Tips & Tricks nr 3, 21 januari 2019                  (Je abonnement bewerken)

Beste reader,

“ICT-organisaties die DevOs hanteren zien zich gedwongen een oplossing te vinden voor het beheer van elk van hun (vele) DevOps-teams. Hoe ziet een universeel managementsysteem voor zo’n DevOps-team er dan uit? En hoe voorkom je dat DevOps de ESM-boot mist?“

De naam zegt het al: een universeel managementsysteem voor dienstverleners bouw je met een universele service management methode. Lees de blog op LinkedIn om te zien hoe je dat aanpakt als je zowel DevOps wil toepassen als Enterprise Service Management.

---

USM versie 2 per 1 februari beschikbaar

Het boek “De USM-methode – versie 2” beschrijft in detail de principes, structuur, en toepassing van de USM-methode. Wie USM wil toepassen kan het USM-boek lezen en dit vervolgens gebruiken in de eigen organisatie - zonder dure consultants. Wie meer input nodig heeft kiest voor een tweedaagse training USM Foundation of een USM Boostcamp en start dan een verbeterproject - zonder dure consultants.

Het lijkt simpel..... en dat is het ook....

USM versie 2 is een praktijkboek, maar is eveneens ontworpen als een hbo-leerboek voor ICT en voor Facility Management. Studenten van hogescholen die USM in hun curriculum inzetten ontvangen toegang tot een digitale leeromgeving.

Het boek “De USM-methode” is via alle boekhandels verkrijgbaar, en kan tevens in de USM-shop worden besteld. Lezers van het USM-boek ontvangen gratis toegang tot een aanvullende digitale omgeving op de USM-portal, met extra informatie en de laatste aanvullingen, cases en illustraties.

---

Eerstvolgende USM Boostcamp: 7-8 maart

De USM Boostcamp van eind november leverde weer tal van eye-openers op voor de deelnemers. De Boostcamp werd beoordeeld met een 8,8 voor de inhoud en met een dikke 9 voor de ruimte en voorzieningen. Met een all-in prijs van €845 voor twee geheel verzorgde dagen, incl. overnachting, krijgt iedereen de gelegenheid z'n servicemanagementinzichten een boost te geven.

Schrijf hier in voor de USM Boostcamp van 7-8 maart.

---

USM in beeld

Bezoek je a.s. donderdag de Vakbeurs Facilitair & Gebouwenbeheer in de Jaarbeurs van Utrecht? Vergeet dan niet langs te komen om 15:30 uur in zaal 3, voor de lezing over de vraag "Hoe past een ‘gewone’ FM-afdeling Integrated Facility Management (ESM/IFM/OneFM) toe?"

Ga je 12, 13 of 14 maart naar Zorg & ICT, ook in de Jaarbeurs? Neem dan even de tijd om langs te komen op stand 10.A051 van de Stichting SURVUZ, voor de laatste ontwikkelingen rond de USM-methode. Hoe laat een zorginstelling met een slimme supportorganisatie meer euro's naar het primaire proces gaan? Hoe verbeter je je dienstverlening zonder dure consultants? Hoe richt je een efficiënt Shared Service Center in? En als je nou toch ITIL 4 wil toepassen, hoe doe je dat dan slim met USM?

---

Stichting SURVUZ:

• ondersteunt en stimuleert de verbetering van dienstverlenende organisaties

• ontwikkelt daarvoor methoden en instrumenten voor dienstverleners om hun prestatie te verbeteren

• beheert daarvoor een ecosysteem van experts en producten

• is de eigenaar en beheerder van de USM-methode

SURVUZ gaat verantwoord om met jouw gegevens. Lees onze Privacy-verklaring voor details.

Je ontvangt dit bericht omdat je je daarvoor hebt aangemeld, of omdat je een 1e-graads LinkedIn-contact bent van Jan van Bon, voorzitter van de Stichting SURVUZ. Wil je deze berichten niet meer (voor alle categorieën) ontvangen, geef dat dan aan via de link naar "Opzeggen - Je abonnement bewerken" hieronder.