Drie nieuwe USM-readers voor onderwijs

USM Tips & Tricks nr 5, 7 juli 2019                  (Je abonnement bewerken)

Beste reader,

Stichting SURVUZ breidt voortdurend de middelen op de USM-portal uit, om nog beter aan te sluiten op de behoeftes uit het hbo. In juni zijn drie nieuwe readers gepubliceerd. Deze readers ondersteunen de opleidingen in hun behoefte om de studenten bekend te maken met de gangbare frameworks ITIL (3 én 4), ASL en BiSL. Daarnaast is een reader beschikbaar gekomen over het actuele thema DevOps.

Deze drie readers behandelen de genoemde frameworks en technieken vanuit het perspectief van het USM-managementsysteem. ITIL, ASL, BiSL en DevOps komen gedetailleerd aan de orde, maar na elk onderdeel volgt meteen het perspectief van USM: hoe kun je deze practice eenvoudig met het USM-managementsysteem inrichten en ondersteunen. Studenten leren op die manier snel de complexiteit van de practices uit deze frameworks en technieken te reduceren, en een eenvoudig managementsysteem in te zetten voor alle bijbehorende activiteiten.

De readers zijn eveneens beschikbaar als online boek in de USM-shop (€12,95 per stuk):

• Laat ITIL 4 slagen met USM

• Laat ASL en BiSL slagen met USM

• Laat DevOps slagen met USM

---

Hogeschool Rotterdam neemt USM op in ICT-onderwijs

Met ingang van komend studiejaar krijgen ICT-studenten aan de Hogeschool van Rotterdam les in de USM-methode, voor de opleiding Business IT & Management. De hogeschool maakt daarbij gebruik van de digitale USM-leeromgeving die door Stichting SURVUZ beschikbaar wordt gesteld. Met de nieuwe aanpak leren studenten zowel de frameworks ASL, BiSL, ITIL als de techniek van DevOps kennen, maar dan vanuit één integrale visie op het managen van de bijbehorende doelstellingen: het leveren van de beste IT-diensten.

---
---

Eerstvolgende USM Boostcamp: 5-6 september

De USM Boostcamps van maart en juni leverden weer tal van eye-openers op voor de buitengewoon enthousiaste deelnemers. Beide Boostcamps werd beoordeelden met een ruime 9. De volgende Boostcamp vindt plaats op 5-6 september in de Veluwse bossen. Met een all-in prijs van €895 voor twee geheel verzorgde dagen, incl. overnachting en examen, krijgt iedereen de gelegenheid z'n servicemanagementinzichten een boost te geven.

Schrijf hier in voor de USM Boostcamp van 5-6 september of reserveer al een plaats voor 28-29 november.

---

USM-gebruikersorganisaties

Regelmatig komen berichten binnen van organisaties die USM in de praktijk toepassen of dat binnenkort gaan doen. Het aantal USM-gebruikers neemt snel toe, zeker nu gebruikersorganisaties gratis de beschikking krijgen over USM-templates en andere hulpmiddelen. Een overzicht van bekende cases is te vinden op de USM-portal. Waarom voeren zij USM in? Het antwoord op die vraag vindt u ook op de USM-portal.

---

Stichting SURVUZ:

• ondersteunt en stimuleert de verbetering van dienstverlenende organisaties

• ontwikkelt daarvoor methoden en instrumenten voor dienstverleners om hun prestatie te verbeteren

• beheert daarvoor een ecosysteem van experts en producten

• is de eigenaar en beheerder van de USM-methode

SURVUZ gaat verantwoord om met jouw gegevens. Lees onze Privacy-verklaring voor details.

Je ontvangt dit bericht omdat je je daarvoor hebt aangemeld, of omdat je een 1e-graads LinkedIn-contact bent van Jan van Bon, voorzitter van de Stichting SURVUZ. Wil je deze berichten niet meer (voor alle categorieën) ontvangen, geef dat dan aan via de link naar "Opzeggen - Je abonnement bewerken" hieronder.