Misverstanden rond het begrip 'proceseigenaar'

USM Tips & Tricks nr 6, 15 augustus 2019            Manage your subscription

Beste reader,

Een recente LinkedIn-blog over dit thema oogstte tientallen duimpjes en commentaren. De blog raakt blijkbaar een gevoelig onderwerp. Proceseigenaar, procesmanager, procescoördinator.... Hoe zit dat ook al weer? Wie gaat over de coördinatie en wie gaat over de ondersteuning van de uitvoering? Lees de blog...

---

Een Service Management Office (SMO)?

In aanvulling op het USM-boek is een verdieping verschenen van de topic service management office (SMO). Een SMO is een besturingsorgaan dat krachten bundelt voor het organiseren, aansturen en bewaken van de kwaliteit van dienstverlening. Maar wat als je al een Project Management Office (PMO) hebt? Volgende week verschijnt ook hierover een blog op LinkedIn. Lezers van het USM-boek vinden (na inloggen) de verdieping alvast in de digitale USM-lezersomgeving.

---

Meer nieuws in de USM-lezersomgeving

De lezersomgeving in de USM-portal biedt nu een online woordenboek met de definities van USM. Lezers herkennen die definities, maar kunnen daar nu ook online doorheen surfen. Alle begrippen in de definities zijn onderling gelinkt.

Ook nieuw in de USM-lezersomgeving:

• Een verdieping van het thema Oplosgroepen: scope, registratie, aansturing en uitvoering van werkzaamheden in een integraal managementsysteem.

• Video: 'Processen bakken' is net zoiets als 'teksten bakken'. Je denkt dat je de ingrediënten wel kent, en dat je ook wel weet hoe je daar 'je eigen taart' van moet bakken. De logica van het recept is echter cruciaal. De video maakt dat inzichtelijk.

---

USM in hbo-, mbo- en voortgezet onderwijs

Met stakeholders in alle drie sectoren (hbo/mbo/vwo) lopen nu discussies over de brede toepassing van USM in het onderwijs. Honderden studenten leren het komende studiejaar al hoe ze met USM een efficiënt managementsysteem inrichten en daarbij de practices van ITIL, ASL, BiSL en DevOps eenvoudig en efficiënt inzetten.

---
---

Eerstvolgende USM Boostcamp: 5-6 september 2019

De USM Boostcamps van maart en juni leverden tal van eye-openers op voor de deelnemers. Beide Boostcamps werden beoordeeld met een ruime 9. De volgende Boostcamp vindt plaats op 5-6 september 2019 in Harderwijk. Met een all-in prijs van €895 voor twee geheel verzorgde dagen, inclusief overnachting, examen en consumpties, krijgt iedereen de gelegenheid zijn servicemanagementinzichten een boost te geven.

Schrijf hier in voor de USM Boostcamp van 5-6 september of reserveer een plaats voor 28-29 november 2019.

---

USM-gebruikersorganisaties

Regelmatig komen berichten binnen van organisaties die USM in de praktijk toepassen of dat binnenkort gaan doen. Het aantal USM-gebruikers neemt snel toe, zeker nu gebruikersorganisaties gratis de beschikking krijgen over USM-templates en andere hulpmiddelen. Een overzicht van gebruikers is te vinden op de USM-portal. Waarom voeren zij USM in? Het antwoord op die vraag vind je ook op de USM-portal.

---

Stichting SURVUZ:

• ondersteunt en stimuleert de verbetering van dienstverlenende organisaties

• ontwikkelt daarvoor methoden en instrumenten voor dienstverleners om hun prestatie te verbeteren

• beheert daarvoor een ecosysteem van experts en producten

• is de eigenaar en beheerder van de USM-methode

SURVUZ gaat verantwoord om met jouw gegevens. Lees onze Privacy-verklaring voor details.

Je ontvangt dit bericht omdat je je daarvoor hebt aangemeld, of omdat je een 1e-graads LinkedIn-contact bent van Jan van Bon, voorzitter van de Stichting SURVUZ. Wil je deze berichten niet meer ontvangen, geef dat dan hieronder aan via de link naar 'Opzeggen' of 'Je abonnement bewerken'.