Hoe kom je van die dramadriehoeken af?

USM Tips & Tricks nr 7, 19 september 2019            Manage your subscription

Beste reader,

Dramadriehoeken leiden tot gebrekkige samenwerking tussen partijen. De klant c.q. de gebruikersorganisatie is daar dan vaak de dupe van. Een methodische aanpak helpt je om dat effect te voorkomen. Lees de USM-log op LinkedIn.

---

Weg met CIO Office en PMO - leve het SMO...

Een Project Management Office (PMO) is een bekende organisatorische constructie voor het managen van projecten. De laatste jaren zijn echter ook Service Management Offices (SMO’s) in opkomst. Wat is het verschil? Wat is de overeenkomst? En kan de één wel naast de ander bestaan? En wat doet een CIO Office dan nog? Lees de USM-blog op LinkedIn.

---

Misverstanden rond de rol "Proceseigenaar"

De begrippen proceseigenaar, procesmanager en procescoördinator worden veelvuldig door elkaar gehaald. Het resultaat is vaak dat die rollen niet of slecht worden ingevuld. Hoe zit dat eigenlijk met die "proceseigenaar"? Lees de USM-blog op LinkedIn.

---

Snuffelstages gezocht voor BIM-studenten

In november en december gaan studenten Business IT Management van de Hogeschool Rotterdam op snuffelstage. De studenten volgen in dit semester het vak Servicemanagement o.b.v. USM. Tijdens de stage onderzoeken de studenten een beheerorganisatie, waarbij ze  USM als referentie hanteren. Dat kan voor beide partijen leerzaam zijn en levert deelnemende bedrijven in ieder geval een kennismaking met USM op. De stage vergt 10 dagdelen, waarin een groepje van 4 BIM-studenten het onderzoek uitvoert en aanbevelingen opstelt voor verbetering.

Wil je meedoen met deze snuffelstage en oriëntatie op USM? Meld je dan aan via info@survuz.com of op de USM-portal.

---

Eerstvolgende USM Boostcamp: 28-29 november 2019

De volgende Boostcamp vindt plaats op 28-29 november 2019 in conferentiecentrum Bouw & Infra Park Harderwijk. Met een all-in prijs van €895 voor twee geheel verzorgde dagen, inclusief overnachting, examen en consumpties, krijgt iedereen de gelegenheid zijn servicemanagementinzichten een BOOST te geven.

Neem je vervolgens de gratis USM-templates in gebruik, dan ben je er helemaal klaar voor om met USM je organisatieverbetering vorm te geven.

Schrijf hier in voor de USM Boostcamp van 28-296 september of reserveer een plaats voor 12-13 maart 2020.

---

Stichting SURVUZ:

• ondersteunt en stimuleert de verbetering van dienstverlenende organisaties

• ontwikkelt daarvoor methoden en instrumenten voor dienstverleners om hun prestatie te verbeteren

• beheert daarvoor een ecosysteem van experts en producten

• is de eigenaar en beheerder van de USM-methode

SURVUZ gaat verantwoord om met jouw gegevens. Lees onze Privacy-verklaring voor details.

Je ontvangt dit bericht omdat je je daarvoor hebt aangemeld, of omdat je een 1e-graads LinkedIn-contact bent van Jan van Bon, voorzitter van de Stichting SURVUZ. Wil je deze berichten niet meer ontvangen, geef dat dan hieronder aan via de link naar 'Opzeggen' of 'Je abonnement bewerken'.