Integratie van ondersteunende diensten

USM Tips & Tricks nr 8, 3 februari 2020            Manage your subscription

Beste reader,

Integratie van ondersteunende diensten staat volop in de belangstelling, o.a. bij gemeenten en in de zorg: iedere euro moet in de zorg naar de primaire taken toe, dus van de ondersteunende diensten wordt verwacht dat zij maximaal efficiënt bijdragen aan die primaire zorgtaken. Op de themamiddag die Stichting SURVUZ i.s.m. Humanitas DMH organiseerde namen 23 zorginstellingen deel aan de uitwisseling van ervaringen.
Lees hier het verslag van die bijeenkomst.

---

Enterprise Service Management tooling: de nieuwe melkkoe

In het kader van die integratie: softwareleveranciers ontdekken hand-over-hand een nieuwe melkkoe - het labelen van hun tool als ESM-tool - waardoor nieuwe omzet aan de horizon gloort. Trap er niet in… en al helemaal niet als je geen servicemanagementarchitectuur en een bijbehorend managementsysteem hebt ingericht. Stichting SURVUZ stelt een gratis toolset beschikbaar voor een ESM-inrichting die wél werkt.

Download de uitgebreide white paper “Maak kennis met de nieuwe melkkoe: ESM”

---

Nieuwe USM-gebruikers

Het aantal gebruikers van USM neemt snel toe. In 2019 noteerden we de volgende organisaties die zich als gebruiker bekend maakten: , De Zorggroep Limburg, DICTU HoogBeveligd, BAT Niemeijer, Effecta, Abiant, ICTivate, Máxima Medisch Centrum, Dienst Dommelvallei, Joulz, Openbaar Onderwijs Groningen, PBG Pensioendiensten, Politie Antwerpen, TNO-GDN, Waternet

Hoeveel organisaties daarnaast op eigen gelegenheid USM toepassen is onbekend.

Gebruikersorganisaties kunnen gratis de beschikking krijgen over een set USM-templates.

---

Onderwijs

Verschillende hbo-instellingen gebruiken inmiddels de digitale leeromgevingen voor USM. In januari startte het project om nu ook nieuwe leermiddelen te ontwikkelen voor het mbo, in samenwerking met Stichting Praktijkleren.

Stichting SURVUZ heeft voor het hbo inmiddels vier readers gepubliceerd. De readers beschrijven een best practice framework, en demonstreren vervolgens hoe die practices met USM in een geïntegreerd managementsysteem kunnen worden ondergebracht en gerealiseerd.

• Laat ITIL v3 slagen met USM

• Laat ITIL 4 slagen met USM

• Laat ASL en BiSL slagen met USM

• Laat DevOps slagen met USM

De readers zijn niet alleen bedoeld voor onderwijsorganisaties: ze kunnen worden gebruikt door alle serviceorganisaties die met deze practices willen werken, maar daarbij een geïntegreerd managementsysteem willen gebruiken.

---

Dramadriehoeken in de multi-sourcing

Sinds de vorige nieuwsbrief zijn de volgende veelgelezen blogs over servicemanagement verschenen:

• Hoe kom je van die dramadriehoeken af?

• Hoe houd je grip op multisourcing?

• MTBF - MTRS - MTBSI - MTTR? Where have they gone?

• The CIO Office and the PMO are dead... long live the SMO!

 

---

Eerstvolgende USM Boostcamp: 12-13 maart 2020

Wil je zelf ook een keer je ideeën over het managen van dienstverlening grondig reviseren? Of wil je leren hoe je de practices van populaire frameworks zoals ITIL of BiSL op een zeer eenvoudige manier in jouw organisatie kunt leren inzetten? De deelnemers aan de Boostcamp van november beoordeelden de training met een 9.1. De volgende Boostcamp vindt plaats op 12-13 maart. Met een all-in prijs van €895 voor twee geheel verzorgde dagen, inclusief overnachting, boek, examen en consumpties, krijgt iedereen de gelegenheid zijn servicemanagementinzichten een BOOST te geven.

Neem je vervolgens de gratis USM-templates in gebruik, dan ben je er helemaal klaar voor om met USM je organisatieverbetering vorm te geven.

Schrijf hier in voor de USM Boostcamp van 12-13 maart of reserveer een plaats voor mei of juni 2020.

---

Stichting SURVUZ:

• ondersteunt en stimuleert de verbetering van dienstverlenende organisaties

• ontwikkelt daarvoor methoden en instrumenten voor dienstverleners om hun prestatie te verbeteren

• beheert daarvoor een ecosysteem van experts en producten

• is de eigenaar en beheerder van de USM-methode

SURVUZ gaat verantwoord om met jouw gegevens. Lees onze Privacy-verklaring voor details.

Je ontvangt dit bericht omdat je je daarvoor hebt aangemeld, of omdat je een 1e-graads LinkedIn-contact bent van Jan van Bon, voorzitter van de Stichting SURVUZ. Wil je deze berichten niet meer ontvangen, geef dat dan hieronder aan via de link naar 'Opzeggen' of 'Je abonnement bewerken'.