Een nieuwe leeromgeving voor ICT-beheer c.q. servicemanagement

USM-nieuws, 27-11-2019                         Manage your subscription

Beste reader,

Stichting Praktijkleren (SPL) en Stichting SURVUZ organiseren op  woensdag 22 januari 2020 een kick-off voor het ontwikkelen van een digitale leeromgeving voor mbo-studenten. De bijeenkomst vindt plaats bij SPL in Amersfoort, van 14:00-17:00 uur.

Mbo-docenten ICT krijgen met ingang van 2020 te maken met de nieuwe kwalificatiedossiers ICT Support en IT systems and devices. Hierin zijn richtlijnen opgenomen voor ICT-beheer c.q. servicemanagement. Tegelijkertijd zijn er nieuwe versies van de frameworks ITIL en BiSL uitgekomen, waardoor docenten voor een flinke uitdaging staan als het gaat om de actualisering van het onderwijsprogramma.

SPL en SURVUZ organiseren de bijeenkomst om te bespreken hoe docenten die uitdaging kunnen oppakken met een eenvoudig leerbare werkwijze die inmiddels ook in het hbo wordt toegepast: USM, oftewel Universeel Service Management.

Aansluiting op hbo
Stichting SURVUZ stelt al enkele jaren aan hbo-instellingen zo'n digitale USM-leeromgeving beschikbaar, om studenten te leren omgaan met een eenvoudig managementsysteem. Dat managementsysteem ondersteunt de toepassing van frameworks zoals ITIL (v3 én 4), ASL en BiSL, ISO-standaarden zoals ISO27001, en technieken zoals DevOps. Op die manier leren studenten op een praktische manier hoe een serviceorganisatie functioneert en gemanaged wordt.

Heb je belangstelling en wil je meedenken en –sturen op de ontwikkeling van passend lesmateriaal, kom dan naar de kick-off, om een fundament onder deze leeromgeving te leggen.

Aanmelden
Klik hier voor meer informatie of klik op de button hieronder voor direct aanmelden.

Is een collega directer betrokken bij dit thema, wil je de uitnodiging dan doorsturen?

We rekenen op maximaal 30 deelnemers. Vragen over deze middag beantwoorden we graag.

Vriendelijke groet, en wellicht tot ziens op 22 januari,

Hans Blankendaal, Academy Support Centre, SPL
Jan van Bon, vz Stichting SURVUZ

---
---

Stichting SURVUZ:

• ondersteunt en stimuleert de verbetering van dienstverlenende organisaties

• ontwikkelt daarvoor methoden en instrumenten voor dienstverleners om hun prestatie te verbeteren

• beheert daarvoor een ecosysteem van experts en producten

• is de eigenaar en beheerder van de USM-methode

SURVUZ gaat verantwoord om met jouw gegevens. Lees onze Privacy-verklaring voor details.

Je ontvangt dit bericht omdat je je voor USM-nieuws hebt aangemeld, of omdat je een 1e-graads LinkedIn-contact bent van Jan van Bon, voorzitter van de Stichting SURVUZ. Wil je deze berichten niet meer ontvangen, geef dat dan hieronder aan via de link naar 'Opzeggen' of 'Je abonnement bewerken'.