USM-portal heeft nu interactieve glossary

USM-nieuws nr 9, 22 juni 2020            Manage your subscription

Beste reader,

Het kennisplatform USM-portal is nu verrijkt met een interactieve glossary.
Een uitgebreide definitielijst is door de hele portal heen actief gemaakt, door bij alle termen uit die lijst de definitie te tonen in een pop-up met de definitie, een toelichting, de synoniemen en een link naar de definitiepagina.
Lees hier het volledige bericht over de USM-glossary.

---

Nog één USM Boostcamp ONLINE vóór de zomervakantie: 6-8-15 juli

Alle oefeningen en spellen zijn omgezet naar online versies, voor een interactieve training.
Online trainingen zijn nogal wat intensiever dan on-site trainingen, dus de training wordt opgedeeld in 3 werkdagen, met 10 interactieve blokken van 1-2 uur. Daardoor heb je dan mooi de gelegenheid om tussendoor aandacht te besteden aan andere zaken.
De training kost €795 ex BTW, inclusief het USM leerboek en het USM-examen. Wil je vóór de zomervakantie nog deelnemen, reageer dan snel: er zijn nog drie plaatsen beschikbaar. Schrijf je hier in.

---

Handreiking "Implementatie DIZRA m.b.v. USM"

Een werkgroep van de Architectuurcommunity Zorg schrijft een handreiking voor de praktische toepassing van DIZRA m.b.v. het universele USM-managementsysteem. Het DIZRA-afsprakenstelsel (Duurzaam Informatiestelsel in de Zorg Referentie Architectuur) specificeert de richtlijnen voor gegevensuitwisseling in de zorg.
Iedere zorgorganisatie fungeert bij die gegevensuitwisseling als een schakel in een keten of netwerk. Wil DIZRA gaan werken, dan moeten die schakels zodanig worden gestandaardiseerd dat ze fungeren als een bouwsteen in een zorg-netwerkarchitectuur. In de praktijk betekent dat, dat deze organisaties een ‘compatible’ managementsysteem moeten hanteren. USM levert het standaard managementsysteem voor die toepassing. Eind juni maakt de werkgroep de handreiking beschikbaar.

---

USM-lesprogramma mbo 2020-2021

Na het hbo neemt nu ook het mbo USM in gebruik. In een samenwerkingsverband tussen Stichting SURVUZ en Stichting Praktijkleren is een werkgroep begonnen met het ontwikkelen van nieuwe leermiddelen voor servicemanagement. De middelen zijn geschikt voor zowel niveau 2 als niveau 3 en 4, en komen beschikbaar via de nieuwe PraktijkHub, de digitale leeromgeving van Stichting Praktijkleren. De werkgroep heeft de nieuwe leermiddelen beschikbaar vóór het begin van het nieuwe schooljaar.

---

13 USM-coaches gecertificeerd

In april zijn 13 USM-experts gecertificeerd als USM-coach.
Met de groeiende belangstelling voor USM ontstaat ook een toenemende vraag naar ondersteuning bij de invoering van USM. Stichting SURVUZ certificeert USM-experts, zodat USM-gebruikers weten welke experts niet alleen de juiste opleiding hebben, maar ook beschikken over de gecertificeerde USM-hulpmiddelen. Alle gecertificeerde USM-coaches zijn nu in een publiek register opgenomen. In juli en augustus wordt opnieuw een groep experts gecertificeerd. Belangstellenden kunnen zich melden bij Stichting SURVUZ.

---

Nieuwe USM-gebruikers

Het aantal gebruikers van USM is weer gegroeid. De laatste gebruikers die zich hebben laten registreren als USM-gebruiker zijn Agar Holding, Joulz en SaNS Expertisecentrum. Daarnaast wordt USM steeds meer 'op eigen houtje' ingezet.
Geregistreerde gebruikersorganisaties krijgen gratis de beschikking over een set USM-templates.

---

Stichting SURVUZ:

• ondersteunt en stimuleert de verbetering van dienstverlenende organisaties

• ontwikkelt daarvoor methoden en instrumenten voor dienstverleners om hun prestatie te verbeteren

• beheert daarvoor een ecosysteem van experts en producten

• is de eigenaar en beheerder van de USM-methode

SURVUZ gaat verantwoord om met jouw gegevens. Lees onze Privacy-verklaring voor details.

Je ontvangt dit bericht omdat je je daarvoor hebt aangemeld, of omdat je een 1e-graads LinkedIn-contact bent van Jan van Bon, voorzitter van de Stichting SURVUZ. Wil je deze berichten niet meer ontvangen, geef dat dan hieronder aan via de link naar 'Opzeggen' of 'Je abonnement bewerken'.