Wil je als USM-expert gecertificeerd worden en de beschikking krijgen over de gecertificeerde USM-hulpmiddelen, dan moet je eerst de basisopleiding USM hebben gevolgd en het USM-examen  hebben gehaald. Daarna volg je een extra professionaliseringstraject. In dat traject demonstreer je dat je in staat bent USM overtuigend uit te leggen en dat je de beschikbare middelen adequaat kunt inzetten.

Stichting SURVUZ stelt de middelen voor de USM-coach, -trainer en -toolauditor gratis beschikbaar. In de Train-de-Expert sessie van een halve dag demonstreer je a.d.h.v. een presentatie en een peer review dat je aan de eisen voldoet. Voorafgaand aan die sessie heb je een uur voorbespreking met de trainer.

De opleidingskosten voor elk van die drie expert-rollen zijn €100. Voor de certificering als USM-productspecialist zijn aangepaste regels van toepassing omdat de inzet van de betreffende product-eigenaar vereist is.

Een USM-expert werkt altijd voor een geaccrediteerde USM-partner uit het USM-ecosysteem. Een zzp kan zélf USM-partner worden en daarna zichzelf inzetten. Is je organisatie nog geen partner, start dan met de aanmelding voor de expert-opleiding meteen ook de aanvraag voor het USM-partnerschap op. Het aanvraagformulier daartvoor vindt je onder aan de pagina USM-ecosysteem.

Meld je hieronder aan voor het professionaliseringstraject van jouw keuze.

  • Vermeld hier de reden voor je aanmelding. Heb je een andere vraag of opmerking? Gebruik dan ook dit tekstvak.