USM is een universele methodische werkwijze om dienstverlening te managen.

De USM-methode voorziet in een gestandaardiseerd managementsysteem waarmee een serviceorganisatie haar mensen, middelen, werkwijzen en services managet. Dat doet USM door een servicemanagementarchitectuur expliciet te maken.

Servicemanagementarchitectuur: een set van regels en richtlijnen voor het organiseren en besturen van een serviceorganisatie, die er toe leiden dat je in de toekomst consistente beslissingen kunt nemen.

Met die servicemanagementarchitectuur leg je het fundament voor het bouwwerk van een succesvolle serviceorganisatie. Lokale keuzes bepalen dan hoe je je eigen 'etages' op dat fundament inricht.

USM is in te zetten bij alle dienstverlenende organisaties en afdelingen. Met USM kun je bijvoorbeeld alle dochters uit de NORA-familie eenvoudig voorzien van een gemeenschappelijk managementsysteem, of standaarden zoals ISO27001, NEN7510, ISO20000 en de BIO goedkoop en efficiënt realiseren. De USM-methode biedt een eenvoudig leerbare werkwijze, gebaseerd op bedrijfskundige principes.

Met USM komt de organisatie snel en goedkoop in control van haar werkwijze, waardoor orde en rust ontstaat, en ruimte voor de benutting van de creatieve potentie van medewerkers.

Een USM-invoering werkt vanuit de overtuiging dat een organisatie uitsluitend beter leert functioneren als die organisatie dat met interne medewerkers, op eigen kracht, leert doen.
Externe ondersteuning is alleen gericht op het coachen van die interne medewerkers, voor zover die behoefte bestaat. Dus geen dure consultants aan boord die het werk vóór je uitvoeren, maar een 100% investering in eigen medewerkers.

Voor een sneak preview: download hier een gratis e-book met een introductie in USM.

Klik op de video voor afspelen