Mbo-docenten ICT krijgen met ingang van 2020 te maken met de nieuwe kwalificatiedossiers ICT Support en IT systems and devices. Hierin zijn richtlijnen opgenomen voor ICT-beheer c.q. servicemanagement. Tegelijkertijd zijn er nieuwe versies van de frameworks ITIL en BiSL uitgekomen, waardoor docenten voor een flinke uitdaging staan als het gaat om de actualisering van het onderwijsprogramma.

Stichting Praktijkleren (SPL) en Stichting SURVUZ organiseren op 22 januari 2020, een kick-off bijeenkomst voor het ontwikkelen van een digitale USM-leeromgeving voor mbo-studenten. De kick-off vindt plaats bij Stichting Praktijkleren in Amersfoort, van 14:00-17:00 uur.

Stichting SURVUZ stelt al enkele jaren aan hbo-instellingen zo'n digitale USM-leeromgeving beschikbaar, om studenten te leren omgaan met een eenvoudig managementsysteem. Dat managementsysteem ondersteunt op een eenvoudige wijze de toepassing van frameworks zoals ITIL, ASL en BiSL, ISO-standaarden zoals ISO27001, en technieken zoals DevOps.

De leermiddelen die voor het mbo nodig zijn kunnen door SPL en SURVUZ beschikbaar worden gemaakt, maar dienen aan te sluiten bij de wensen en de mogelijkheden van de docenten. De kick-off legt de bodem voor deze ontwikkeling, met als doel om in het voorjaar van 2020 een set toepasbare leermiddelen op te leveren.

Heeft u belangstelling en wilt u meedenken en –sturen op de ontwikkeling van passend lesmateriaal, kom dan naar de kick-off, om een fundament onder deze leerdoelen te leggen.

Aanmelden: op de site van Stichting Praktijkleren.