Wie de USM-methode wil toepassen kan kiezen uit drie benaderingen:

   

  1. Doe-het-zelf. Lees het USM-boek, en pas toe wat je hebt geleerd. Kennis die in een boek beschikbaar is gemaakt is daarmee meteen aan de markt gegeven. Om kennis met USM te maken kun je ook eerst het gratis e-book "Een introductie in USM" lezen.
  2. Training. Wie aan het boek niet voldoende heeft, en alle neuzen bij de toepassing van USM dezelfde kant op wil krijgen, kan dat bereiken met een training USM Foundation of met de nog iets intensievere training van de USM Boostcamp. Deelnemers aan die training ervaren in twee dagen hoe de principes van USM werken, en oefenen met praktijksituaties.
  3. Ondersteunde invoering. Wie intern onvoldoende gekwalificeerde medewerkers beschikbaar heeft om een verbetertraject volgens USM aan te sturen, kan er voor kiezen om dat onder begeleiding van een gekwalificeerde USM-coach te doen. Een USM-coach kan de interne projectleider ondersteunen bij het managen van de verandering, USM-productspecialisten begeleiden interne productspecialisten bij de inrichting van de lokale tools. Die externe inzet wordt geheel bepaald door de interne behoefte. USM biedt een gestandaardiseerde invoeringsmethode, gebaseerd op een stapsgewijze verbetering door de eigen organisatie.

Voor de borging van die USM-toepassing zijn USM-producten beschikbaar.

In alle gevallen werkt een USM-invoering vanuit de overtuiging dat een organisatie uitsluitend beter leert functioneren als die organisatie dat met interne medewerkers, op eigen kracht, leert doen. Externe ondersteuning is alleen gericht op het coachen van die interne medewerkers, voor zover die behoefte bestaat. Dus geen dure consultants aan boord die het werk vóór je uitvoeren, maar een 100% investering in eigen medewerkers. Coaching is het meest effectieve instrument voor persoonlijke ontwikkeling en prestatieverbetering.

This post is also available in: English