Wie de USM-methode wil toepassen kan kiezen uit drie benaderingen:

   

  1. Doe-het-zelf. Lees het USM-boek, en pas toe wat u hebt geleerd. Kennis die in een boek beschikbaar is gemaakt is daarmee meteen aan de markt gegeven.
  2. Lichte begeleiding met een training. Wie aan het boek niet voldoende heeft, en alle neuzen bij de toepassing van USM dezelfde kant op wil krijgen, kan dat bereiken met een training USM Foundation of een USM Boostcamp. Deelnemers aan die training ervaren in twee dagen hoe de principes van USM werken, en oefenen met praktijksituaties.
  3. Een ondersteunde invoering met inzet van USM-experts. Wie intern onvoldoende gekwalificeerde medewerkers beschikbaar heeft om een verbetertraject volgens USM aan te sturen, kan er voor kiezen om dat onder begeleiding van een gekwalificeerde USM-expert te doen. Een USM-coach kan de interne projectleider ondersteunen bij het managen van de verandering, USM-productspecialisten begeleiden interne productspecialisten bij de inrichting van de lokale tools. Die externe inzet wordt geheel bepaald door de interne behoefte. USM biedt een gestandaardiseerde invoeringsmethode, gebaseerd op een stapsgewijze verbetering door de eigen organisatie. Een organisatie die een eigen veranderaanpak heeft volgt die aanpak.

Voor elke USM-toepassing zijn USM-producten beschikbaar die deze toepassing borgen.

In alle gevallen werkt een USM-invoering vanuit de overtuiging dat een organisatie uitsluitend beter leert functioneren als die organisatie dat met interne medewerkers, op eigen kracht, leert doen. Externe ondersteuning is alleen gericht op het coachen van die interne medewerkers, voor zover die behoefte bestaat. Dus geen dure consultants aan boord die het werk vóór u uitvoeren, maar een 100% investering in eigen medewerkers. Coaching is het meest effectieve instrument voor persoonlijke ontwikkeling en prestatieverbetering.