Contactgegevens

E-mail: pieter.hoekstra@suparel.com
Website: Begrip
Boek een afspraak via: bookings

Profielen: USM-coach & USM-trainer

In te zetten via: USM-invoeringspartner en -opleidingspartner Begrip

Relevante ervaring: Ik heb lang gedacht dat de rode draad in mijn werk de brug maken is tussen business en IT. Wat erachter zit, is vooral de brug maken tussen groepen en mensen in hun relatie onderling, de processen, technologie en hun werkwijze. Waarbij ik een unieke mix heb gevonden van trainen, workshops, implementeren en verbeteren van de dienstverlening van (IT) organisaties.
Mijn loopbaan begon als trainer en IT-consultant bij Pink Elephant bij haar klant Shell en ik heb vervolgens ruim 10 jaar voor KLM gewerkt in de IT-organisatie en daarna bij Marketing en HR. In samenwerking met McKinsey heb ik strategische projecten mogen doen, en intens ervaren hoe advieswerk werkt. Aansluitend de overstap gemaakt naar organisatieadviesbureau Quint Wellington Redwood (Quint), in rollen als trainer, projectleider en country manager België en Luxemburg.
Gefascineerd door het (dis)functioneren van groepen, een intensieve opleiding in groepsdynamica gevolgd (IPDP bij ProDev) met o.a. prof L. Vansina en S. Schruijer.
Vanuit deze combinatie van opleiding en ervaring heb ik vanuit Begrip gewerkt voor klanten als KPMG (Norway), Vandemoortele, SAPI, ILIAS Solutions, One Logistics, KLM Royal Dutch Airlines, Thermo King, Colruyt, Heidelberg Cement, Somfy, Allianz, Creative Software (Sri Lanka), CMV Solutions, RogersCorporation, 2steden-EZ (hospital), Jones Day, Exact, Philips.

Motivatie: Mensen verder helpen en nieuwe inzichten aanreiken op vlak van groepsdynamica en dienstverlening op basis van hun knelpunten, is mijn drijfveer. Ik haal veel voldoening om vanuit de praktijk te handelen met bewezen methodes, en daarmee de situatie bij de klant als startpunt nemen in de rol van USM-trainer of USM-coach. <video>

Inzetbaar voor de volgende USM-werkzaamheden
Vanuit de organisatie Begrip (USM-invoeringspartner en USM-opleidingsspartner) ben ik inzetbaar als USM-coach en als USM-trainer. Begrip werkt met meerdere instrumenten (USM, ITIL, Insights, Groepsdynamica, MBTI) waarbij de combinatie van Training en proJect, een Tra-Ject vormt waarbinnen diverse rollen kunnen worden opgepakt. Begrip is geaccrediteerd leverancier van: