Klik op de figuur voor een grotere weergave

Stichting SURVUZ ontwikkelt en beheert methoden en instrumenten die door dienstverleners kunnen worden gebruikt bij de verbetering van hun prestatie. De Stichting ondersteunt service management experts die hun kennis willen delen, gebaseerd op de methoden en instrumenten die door SURVUZ worden beheerd. De Stichting:

  • beheert de USM-methode (Universeel Service Management), een methode, met bijbehorende instrumenten en voorzieningen, die toepasbaar is in alle servicedomeinen, zowel de facilitaire domeinen (gebouwbeheer, personeelszaken, financiën, ICT, catering, etc.) als de primaire domeinen (zoals overheden, telecombedrijven, etc.)
  • accrediteert Partners en certificeert Experts die de USM-methode willen inzetten
  • certificeert producten die de toepassing van USM in de praktijk ondersteunen
  • levert informatie over de USM-methode en bevordert het gebruik daarvan
  • leidt de USM-Beheergroep, waarin USM-partners en -experts samenwerken aan de continue doorontwikkeling van de methode

Uitgangspunten

Stichting SURVUZ ondersteunt en stimuleert de verbetering van dienstverlenende organisaties op basis van de volgende uitgangspunten:

  • Organisatieverbetering is alleen blijvend effectief als deze door interne medewerkers wordt gestuurd en uitgevoerd.
  • De toepassing van USM is gebaseerd op de bevordering van zelfsturend vermogen, waarbij leren centraal staat.

Ecosysteem

Klik voor een grotere afbeelding van het kennisplatform

SURVUZ levert zelf geen USM-diensten aan de markt: geen coaching, geen trainingen, geen examens, geen projecten. SURVUZ beheert in plaats daarvan een ecosysteem van experts en een kennisplatform waarin de USM-architectuur als norm fungeert. Alle toepassingen en producten worden genormaliseerd tegen de USM-architectuur, zodat ze als gecertificeerde service management building blocks in een eenduidige aanpak kunnen fungeren.  Hiermee ontstaat een unieke marktplaats waarin alle ondersteuning van USM-toepassingen wordt geleverd via geaccrediteerde partners, die steeds werken met gecertificeerde experts en producten. Deze USM-partners, -experts en -producten worden op de USM-portal gepubliceerd, zodat USM-gebruikers steeds kunnen verifiëren dat ze over gekwalificeerde hulpbronnen beschikken.

SURVUZ biedt mogelijkheden voor tal van specialisten, in tal van rollen, om zo met betere producten de markt van dienstverleners te ondersteunen.

Geïnteresseerd om daar een bijdrage aan te leveren? Neem contact op met de Stichting SURVUZ.

This post is also available in: English