De USM-methode wordt met de volgende trainingen ondersteund.

USM Foundation en USM Boostcamp

De tweedaagse training USM Foundation, voor wie zich grondig wil verdiepen in de USM-methode. Met deze basistraining leren deelnemers hoe op eenvoudige wijze de organisatiebesturing kan worden ingericht met niet meer dan 5 processen en 8 workflows. Dé training om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. Wie het examen USM Foundation succesvol aflegt kan worden opgenomen in het USM-register.
De USM Boostcamp is een intensieve variant van de USM Foundation training: 2 dagen op een trainingslocatie, met inbegrip van een avondprogramma en overnachting, geheel verzorgd. De USM Boostcamp biedt daardoor extra gelegenheid voor oefeningen en discussies.

Na een USM-training kijk je nooit meer op dezelfde manier naar servicemanagement.

USM voor Facility Management

Tijdens deze USM-introductietraining maken deelnemers uit het vakgebied Facility Management kennis met de 10 stappen waarmee zij hun eigen serviceorganisatie structureel op een hoger plan brengen op basis van USM.

Masterclass SLA-revisie

SLA’s leiden nog steeds tot voortdurend ‘gedoe’ tussen klanten en leveranciers (lees de blog). De oorzaak is vaak gelegen in de gedateerde structuur van die SLA en het gebrek aan afstemming tussen de beleving van de klant en de denkwereld van de leverancier. Dat kan eenvoudig worden gerepareerd in een Masterclass SLA-revisie van één dagdeel.

USM Gedragsmanagement met OBM

De ééndaagse training USM Gedragsmanagement met OBM, waarin managers leren hoe ze gedragsbeïnvloeding volgens de methode Organizational Behavior Management kunnen inzetten. Voor zowel proces- als lijnmanagers en - coördinatoren in een organisatie die USM toepast.

Tekststrategie voor USM

Hoe goed de serviceorganisatie m.b.v. USM ook leert presteren, als medewerkers daarbij niet goed communiceren is het effect nooit optimaal. Met de methode voor Tekststrategie leren medewerkers gestructureerd na te denken over hun communicatie vóórdat ze daaraan beginnen. De training Tekststrategie voor USM behandelt een eenvoudig leerbare werkwijze om op tal van plaatsen de communicatie te verbeteren, zodat blije lezers ook blije klanten en blije collega's worden.

ProJuze voor USM

De training ProJuze voor USM wordt uitsluitend in-house geleverd, als onderdeel van een USM-invoering waarbij de BPM-tool ProJuze voor USM is aangeschaft. Lokale beheerders van ProJuze leren in één dagdeel de tool te gebruiken in een USM-toepassing.

USM-examentraining

Met de USM-examentraining van één dagdeel bereiden deelnemers zich optimaal voor op het USM Foundation examen. De examentraining omvat een overzichtelijke herhaling van de stof en een online oefening met examenvragen.

Regulier onderwijs

Stichting SURVUZ faciliteert onderwijsinstellingen bij het upgraden van hun curriculum naar moderne servicemanagement-inzichten. Dat doet SURVUZ zowel voor mbo- als voor hbo- en academische instellingen, en zowel voor ICT-opleidingen als voor andere facilitaire opleidingen. De uitstroom van studenten sluit aanzienlijk beter aan op de behoefte van werkgevers als studenten een degelijk inzicht hebben in de manier waarop ze hun verworven vaardigheden effectief kunnen inzetten in de dienstverlening van hun werkgevers. Meer informatie: zie de Werkgroep USM-leermiddelen.

Opleiders

USM-trainingen worden uitsluitend geleverd door geaccrediteerde opleidingsinstituten. Deze opleiders werken uitsluitend met gecertificeerde USM-trainers, die weer het erkende USM-trainingsmateriaal gebruiken. Op die manier borgt de Stichting SURVUZ de kwaliteit van de USM-trainingen.

Hulpmiddelen bij de opleidingen

Bij USM-opleidingen kun je gebruik maken van hulpmiddelen zoals de USM MicroGames van InThere.
Andere hulpmiddelen zijn bv de worst practices die zijn gevangen in de cartoons van Paul Wilkinson.
Geaccrediteerde USM-opleidingspartners maken gebruik van tal van standaard hulpmiddelen die bij de USM-trainingsproducten horen, waaronder oefeningen, spelborden (onsite en online), opdrachten, quizzes, etc.
Hbo- en mbo-opleiders maken gebruik van de gratis USM-leeromgevingen die Stichting SURVUZ beschikbaar stelt voor het reguliere onderwijs. Ook die opleiders maken gebruikk van een uitgebreid pakket gecertificeerde hulpmiddelen.

This post is also available in: English