Doel

Serviceorganisaties die hun organisatie op orde willen krijgen, kunnen gebruik maken van USM, de Universele Service Management methode. De USM-training behandelt het managementsysteem van dienstverleners. De deelnemer leert met USM praktische keuzes te maken voor het besturen van de eigen organisatie. Keuzes die nu goed onderbouwd zijn, en eenvoudig te begrijpen zijn, omdat ze gebaseerd zijn op een krachtige servicemanagement-architectuur. Daardoor ontstaat inzicht en rust in de organisatie, de besturing, en de werkwijze. Dat is weer een randvoorwaarde voor een structurele verbetering van de prestaties van de organisatie.

Medewerkers leren elkaar met USM beter verstaan. Standaardisatie van werkwijzen (over meerdere disciplines en organisatieonderdelen) ligt nu binnen handbereik en ondersteunende tools zijn met USM eenvoudiger en effectiever in te richten.

Inhoud

De USM-training benadrukt de procesmatige inrichting van de serviceorganisatie en haar werkwijze, vanuit de overtuiging dat processen de kortste en efficiëntste weg naar het voor de klant relevante doel vormen. USM gaat echter nog een stap verder en richt zich geheel op de workflows waarmee uiteindelijk het werk georganiseerd wordt. Organisaties die sterk sturen op hiërarchische of projectmatige werkwijzen – of daar zelfs hun organisatiestructuur op hebben gebaseerd – kunnen hiermee veel aan effectiviteit en efficiëntie winnen.
De USM Foundation Syllabus beschrijft in detail de structuur en opzet van de training.

Examens

Toetsing van de kennis van USM vindt plaats met het Examen USM Foundation. Geslaagde kandidaten kunnen (met hun toestemming) worden geregistreerd in het USM-Register.

Duur en studiebelasting

De training USM wordt in een tweedaags formaat (USM Foundation) aangeboden.

Doelgroep

De training USM Foundation is te gebruiken voor alle vormen van facilitaire dienstverleners (van ICT tot gebouwenbeheer, van personeelszaken tot beveiliging en schoonmaak), maar is even goed inzetbaar voor serviceorganisaties uit het ‘primaire’ domein, dus voor gemeentes, telco’s, zorginstellingen, etc.

Iedere USM-training kan worden afgestemd op de discipline van de opdrachtgever. Serviceorganisaties die op uniforme wijze willen werken, volgens de nieuwste inzichten, met een eenvoudig leerbare en logische werkwijze.

Organisaties die streven naar Service Excellence en klantgerichtheid, en die dat met eigen medewerkers willen kunnen realiseren, zonder overmatige afhankelijkheid van externe consultants, kunnen met USM een geplaveide weg naar dat doel vinden.

Deelnemers aan de training zijn zowel de managers die verantwoordelijk zijn voor het organisatie-verbeterproject, als de medewerkers die moeten leren werken in een organisatie die de USM-methode hanteert.

Voorbereiding

Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. De USM-methode is eenvoudig leerbaar. Het vooraf lezen van het boek “De USM-methode” bevordert het effect van de training.

Groepsgrootte

De training is geschikt voor groepen van 4-12 deelnemers.

Inhouse/open inschrijving

De training wordt zowel in-house als via open inschrijvingen aangeboden. Trainingen met open inschrijving staan vermeld bij die opleiders, en ook op de kalender op deze site.

In-house trainingen worden op aanvraag gepland door de opleider.

Kosten en voorwaarden

De prijs van in-house trainingen is afhankelijk van het aantal deelnemers, en wordt op aanvraag verstrekt door de USM-opleidingspartners die de training leveren. De kosten van open inschrijving trainingen staan op de websites van de opleiders vermeld.

De Stichting SURVUZ accrediteert opleidingsinstituten die USM-trainingen verzorgen, zowel in-house als opmaat voor een organisatie-verbeterstrategie, als via open inschrijvingen. De training wordt uitsluitend geleverd door gecertificeerde trainers.

Deelnemers dienen te beschikken over een exemplaar van het boek “De USM-methode“.

De Stichting SURVUZ is eigenaar van het copyright van het trainingsmateriaal.