De Stichting SURVUZ  beheert een serie gecertificeerde USM-producten die de toepassing van USM geborgd ondersteunen. Hiermee kunnen organisaties sneller groeien, efficiënter verbeteren, en vérder verbeteren dan ze op eigen kracht kunnen. SURVUZ ontwikkelt deze producten samen met de USM-productpartners.

Met die producten komt de kennis van een grote groep experts uit het USM-ecosysteem beschikbaar in de vorm van producten, coaching, training, etc. Al deze middelen zijn genormaliseerd tegen de architectuur van USM, waardoor ze samenhangend toepasbaar zijn in iedere serviceorganisatie, als bouwblokken in een LEGO-doos. De toetsing wordt uitgevoerd door USM-experts die door de Stichting SURVUZ zijn aangesteld.

Twee soorten producten

USM-producten zijn open of partner-specifiek:

  • Een open USM-product is door SURVUZ in samenwerking met een partner ontwikkeld, en wordt door SURVUZ beschikbaar gesteld via geaccrediteerde USM-partners. Voorbeeld: USM-trainingen en -examens, USM-coaching, USM-productinrichting, de USM-invoeringsmethode, USM-templates, USM self-assessments, USM-games, USM-tools, USM-audits, USM-documenten
  • Een partner-specifiek USM-product is door een USM-productpartner ontwikkeld en door SURVUZ getoetst. Zo’n product wordt alleen door of via die partner geleverd. Voorbeeld: een USM-versie van een bestaand product (bv een workflow-tool) mag alleen worden geleverd door een partij die daartoe door de producteigenaar is geautoriseerd. Hieronder vallen bv de USM-gecertificeerde servicemanagement-tools.

De USM-Core

Een aantal van deze producten is opgenomen in de USM-Core: de kernset van hulpmiddelen die in alle serviceorganisaties aan de orde komen. De USM-Core omvat tientallen instrumenten, handreikingen en templates, waarmee de kennis voor een USM-toepassing is vastgelegd:
* alle specificaties van het USM-procesmodel en de workflows
* alle definities, templates, schema’s, formulieren en rolbeschrijvingen

* een standaard draaiboek voor de invoering
* een licentie op de online publicatietool USM-ProJuze.

In deze online ProJuze-omgeving kan de USM-gebruiker alle procesdocumentatie vastleggen, alle organisatiestructuren, alsmede alle relaties daartussen (de online RACI). Via een integratie met de servicemanagement-tool surft de beheerder van zijn meldingenscherm naar de informatie over de activiteit en van daar naar de uitvoerder, voor een naadloze integratie van People, Process & Technology.

Levering

De USM-Core is verkrijgbaar bij de USM-partners van de Stichting SURVUZ. Op basis van een licentie ontvang je regelmatig updates van de USM-Core, ondersteuning bij het gebruik ervan, en toegang tot de USM-gebruikersdagen. De USM-Core kan tevens door USM-invoeringspartners worden ingezet in een begeleid USM-invoeringsproject.
Vraag vrijblijvend informatie over de USM-Core aan via het contactformulier.

Andere USM-producten

Buiten de USM-Core komen steeds meer aanvullende producten beschikbaar, die eveneens als bouwblokken kunnen worden ingezet. Deze producten vind je in de USM-shop:

  • het boek “De USM-methode”
  • opleidingen
  • examens
  • extra templates
  • cross-references met gangbare standaarden