Op 12 oktober, van 19:00-20:30 organiseert de KNVI een kennissessie waarin USM centraal staat.

Iedereen wil duurzame dienstverlening, liefst onder architectuur… De vraag is echter “Maar hoe dan?”

Waarom hebben referentiearchitecturen niet het rendement waarop gehoopt was? Waarom leidt de Omgevingswet tot een nieuwe versie van de GEMMA? Waarom leidt TOGAF vooral tot complexe projecten? Waarom zijn zo veel organisaties moe van de zoveelste versie van ITIL? Waarom moeten we ons keer op keer inspannen om ISO-certificeringen te blijven halen? Waarom is het zo moeilijk om landelijke afsprakenstelsels in de zorg en overheid aan de praat te krijgen? Iedereen wil duurzame organisaties bouwen, maar waarom verdrinken we dan steeds in de complexiteit van de oplossing?

Een duurzame maatschappij vergt een gigantische complexiteitsreductie. En dat begint aan de wortel van het systeem. Dat klinkt wellicht logisch, maar de grote vraag is altijd "Maar hoe dan?"

Het antwoord op die vraag kan vanuit architectuur worden geleverd, maar dan niet vanuit de gangbare technologie-architectuur: we moeten daarvoor kijken naar de architectuur van het managementsysteem. Het gaat namelijk om een managementvraagstuk.

In deze sessie bespreken we een eenvoudige denk- en ziens- en werkwijze voor die complexiteitsreductie, en de concrete hulpmiddelen die daarvoor zijn ontwikkeld. In een non-profit setting. Gebaseerd op kennisdeling.

De sessie is gratis toegankelijk voor leden van de KNVI. Ben je nog geen lid van de KNVI, dan kun je je hier aanmelden.
Niet-leden betalen €20,00