USM invoeren komt neer op het leren toepassen van USM.

Eerst begrijpen wat USM is...

USM is een methode, wat betekent dat het een kennisproduct is. De toegevoegde waarde van USM is dan ook het begrijpen van het doel van USM: het verbeteren van duurzame dienstverlening. Met USM leer je hoe je dat doel op een methodische manier kunt bereiken.

Het invoeren van USM is dus leren hoe je een duurzame dienstverlener wordt, met diensten die aansluiten bij de belangen van je klant, op een methodische manier. En dat is een organisatieverbeterproject. USM ondersteunt dus je organisatieverandering naar een duurzame dienstverlener.

In de afgelopen drie decennia hebben we vooral een praktijkgerichte aanpak gevolgd, met raamwerken van best practices als leidraad. Maar we lopen nog steeds tegen dezelfde problemen aan als dertig jaar geleden.

Servicemanagement-problemen van de laatste 3 decennia. Klik voor een grotere figuur.

Dat is waar Einstein's beroemde woorden van pas komen: "We kunnen onze problemen niet oplossen met hetzelfde denken dat we gebruikten toen we ze creëerden."

Leren hoe USM toe te passen, vereist daarom in de eerste plaats een nieuwe manier van denken. Die moet op principes gebaseerd zijn in plaats van op practices, om een duurzame aanpak te leveren. En dat is precies waar USM voor gemaakt is: duurzaamheid.

Daarna beginnen aan je USM-reis...

De invoering van USM is gebaseerd op een stapsgewijze aanpak: het kost tijd om los te komen van het oude denken dat we zo lang hebben gevolgd. Neem dus de tijd om hier goed over na te denken. Ook een projectmatige aanpak voor de uitrol van USM is gebaseerd op een agile aanpak, met kleine verbetersprints. Lees hier meer details over de aanpak van een USM-invoering.

USM-invoering. Klik voor een grotere figuur.

Met passende ondersteuning...

USM is zo eenvoudig dat iedereen het zelf kan doen. En als je dan toch externe hulpmiddelen nodig hebt, dan moeten die er wél zijn, en ze moeten te vertrouwen zijn. Stichting SURVUZ ondersteunt daarom USM-invoeringen op verschillende manieren:

  1. Gebruikersorganisaties die USM omarmen als hun strategische verbeteraanpak voor duurzame dienstverlening, kunnen een gratis gebruikers-toolkit krijgen, met details over het USM-procesmodel, de USM-workflowtemplates, gebruikersinteractie-templates, schema's, grafieken, en een groeiend aantal praktische richtlijnen. Op één voorwaarde: je bent bereid je ervaringen te delen met andere USM-gebruikers.
  2. Coaches die USM willen gebruiken als hun nieuwe manier om hun klanten te ondersteunen, met de focus op het creëren van waarde, krijgen een gratis project-toolkit met USM-middelen  voor USM-coaching. De toolkit bevat een gedetailleerd USM-draaiboek en een breed scala aan tools en templates ter ondersteuning van de USM-invoering. Op één voorwaarde: zij moeten eerst aantonen dat zij in staat zijn met USM te werken en USM aan hun klanten uit te leggen. Consultants kunnen de toolkit niet kopen: ze kunnen hem alleen (gratis) krijgen. Wil je weten welke toegevoegde waarde die USM-coach heeft, ga dan naar "Inzet van een USM-coach".
  3. Opleidingsorganisaties die USM-trainingen willen leveren als onderdeel van het organisatieverbeterproject, worden ook ondersteund met gratis opleidingsproducten. Op één voorwaarde: hun trainers hebben aangetoond dat zij USM begrijpen en aan anderen kunnen uitleggen.
  4. Tool-leveranciers die tools willen aanbieden die het gebruik van het gestandaardiseerde USM-managementsysteem ondersteunen, worden eveneens ondersteund. Hun product wordt aanbevolen aan gebruikers van USM, zodat de gebruikers kunnen kiezen uit een reeks geschikte producten, bij voorkeur voorgedefinieerde versies van deze tools. Op één voorwaarde: de leverancier moet aantonen dat het product compatibel is met het USM-managementsysteem.
  5. Ook andere productleveranciers, zoals game-leveranciers, examenorganisaties of uitgevers, worden op dezelfde voorwaarde ondersteund: zij moeten eerst aantonen dat hun producten compatibel zijn met USM.

Op deze manier zorgt de Stichting SURVUZ ervoor dat er een breed scala aan vertrouwde USM-middelen beschikbaar is voor alle gebruikersorganisaties die duurzame dienstverleners willen worden.