Voor geregistreerde gebruikersorganisaties die de USM-invoering op eigen kracht willen doen stelt Stichting SURVUZ gratis hulpmiddelen.

Heb je USM goed bestudeerd en een weloverwogen beslissing genomen om de USM-methode te adopteren als de leidraad voor je managementsysteem?  Dan kun je gebruik maken van gecertificeerde USM-middelen: procesmodel, workflowtemplates, formulieren, schema’s, figuren, documenten, profielen, etc. Toegang is gratis, op basis van het uitgangspunt dat je organisatie bereid is haar ervaringen te delen met andere USM-gebruikers.

USM is een samenhangend, integraal en geïntegreerd systeem, en kan grote invloed hebben op de efficiëntie en duurzaamheid van je organisatie. Als je de expliciete keus maakt om USM te gebruiken als standaard managementsysteem, dan kan Stichting SURVUZ je daarbij helpen.

USM-gebruikers vormen een community

Stichting SURVUZ maakt de gratis set ondersteunende middelen beschikbaar onder één voorwaarde: dat de organisatie bereid is haar ervaringen te delen met de andere gebruikers. Aan leren en verbeteren komt namelijk nooit een einde, en Stichting SURVUZ heeft maar één doel: de kennis en mogelijkheden van Servicemanagement te bevorderen. Stichting SURVUZ streeft hiermee naar een betere toepassing van servicemanagement-kennis in de praktijk, indachtig haar missie en bijbehorende doelen.

Klik voor een grotere afbeelding van de USM-kennismarktplaats

De USM-middelen voor gebruikers

De USM-middelen voor gebruikersorganisaties bevinden zich in een beheerde omgeving waar ze worden doorontwikkeld en waar SURVUZ nieuwe middelen toevoegt - na toetsing en certificering (zie de figuur van het USM-kennisplatform). Op die manier borgt SURVUZ de kwaliteit van de middelen en de aansluiting op de architectuur van de USM-methode.

Wil je als gebruikersorganisatie USM toepassen voor de verbetering van je dienstverlening, registreer je dan hieronder als een USM-gebruikersorganisatie en ontvang toegang tot de USM-gebruikersmiddelen:

  • USM wordt gedeeld met organisaties die ervoor *kiezen* om USM als leiddaad te hanteren voor het inrichten van hun servicemanagementwerkzaamheden. Wie slechts toegang wil tot de USM-middelen om eens te zien wat dat is, dient zich eerst te oriënteren op de impact van USM op de organisatie, zodat je weet waar je aan begint.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.