Gebruikersorganisaties die de USM-methode en USM’s servicemanagementarchitectuur adopteren als de leidraad voor hun managementsysteem kunnen gebruik maken van gecertificeerde USM-middelenprocesmodel, workflowtemplates, formulieren, schema’s, figuren, documenten, profielen, etc.

Toegang is gratis, op basis van het uitgangspunt dat de organisatie bereid is haar ervaringen te delen met andere USM-gebruikers.

Voor lezers van het USM-boek is er al een omgeving met gratis aanvullingen op de inhoud van het boek.
Voor geregistreerde gebruikersorganisaties zijn er nu ook gratis hulpmiddelen voor de toepassing van USM.

USM is geen gadget

USM is een samenhangend, integraal en geïntegreerd systeem, en kan grote invloed hebben op de efficiëntie en duurzaamheid van je organisatie. Als je de expliciete keus maakt om USM te gebruiken als standaard managementsysteem, dan kan Stichting SURVUZ je daarbij helpen. Wie USM ziet als een vergaarbak van componenten waar je uit kan shoppen, mist de boodschap van het systeemkarakter van USM en kan ook weinig bijdragen aan de USM-kenniscommunity. Vandaar dat we streng zijn t.a.v. de toelating tot die community en de bijbehorende middelen.

USM-gebruikers vormen een community

Voor gebruikersorganisaties die doelbewust de keus voor USM maken biedt Stichting SURVUZ een gratis set ondersteunende middelen aan, onder één voorwaarde: dat de organisatie bereid is haar ervaringen te delen met de andere gebruikers. Aan leren en verbeteren komt namelijk nooit een einde, en Stichting SURVUZ heeft maar één doel: de kennis en mogelijkheden van Servicemanagement te bevorderen. Stichting SURVUZ streeft hiermee naar een betere toepassing van servicemanagement-kennis in de praktijk, indachtig haar missie en bijbehorende doelen.

SURVUZ ondersteunt ook leveranciers

Stichting SURVUZ ondersteunt niet alleen gebruikersorganisaties, maar ook consultants, trainers en leveranciers van producten. Ben jij zo'n leverancier en ben je ervan overtuigd dat je met USM betere diensten aan je doelgroep kunt leveren, meld je hier aan als USM-partner om ook gebruik te kunnen maken van de ondersteuning door Stichting SURVUZ.
Stichting SURVUZ heeft een uitgebreid pakket gratis hulpmiddelen voor je beschikbaar, waarmee je jouw USM-diensten kunt  uitvoeren.

Klik voor een grotere afbeelding van de USM-kennismarktplaats

De USM-middelen voor gebruikers

De USM-middelen voor gebruikersorganisaties bevinden zich in een beheerde omgeving waar ze worden doorontwikkeld en waar USM-gebruikers hun ervaringen uitwisselen (zie de figuur van het USM-kennisplatform rechtsonder). SURVUZ voegt - na toetsing en certificering - nieuwe middelen aan deze omgeving toe. Op die manier borgt SURVUZ de kwaliteit van de middelen en de aansluiting op de architectuur van de USM-methode.

Aanvraag voor toegang tot USM-templates

  • USM wordt gedeeld met organisaties die ervoor *kiezen* om USM als leiddaad te hanteren voor het inrichten van hun servicemanagementwerkzaamheden. Wie slechts toegang wil tot de USM-middelen om eens te zien wat dat is, dient zich eerst te oriënteren op de impact van USM op de organisatie, zodat je weet waar je aan begint.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.