March 4, 09:00-10:00 hrs

Click here to subscribe.

Palveluprosessit haltuun yksinkertaisesti USM:n avulla

Ongelmia palveluiden hallinnassa ja johtamisessa? Tuntuvatko nykyiset viitekehykset kuten ITIL kankeilta ja vaikeilta? Minne päivittäinen työ suurine volyymeineen katosi palvelujohtamisesta?

ITIL:n kehityksessä pitkään mukana ollut Jan van Bon on kehittänyt yksinkertaisen systeemin, jolla palvelut saadaan hallintaan. Hän on ajatuksella perehtynyt systeemiajattelua hyödyntäen miksi palvelujohtamisen prosessien suunnittelu on ollut vaikeaa kaikki nänä vuosikymmenet ja millä lähestymistavalla ja logiikalla tekemisen osuus eli prosessit kannattaa nähdä ja suunnitella. Avain oivallukseen on prosessin idean ymmärtäminen ja kontekstin erottaminen siitä. Kun prosessi itsessään on mietitty ja oivallettu niin sen kontekstuaalinen soveltaminen on huomattavasti helpompaa ja samalla syntyy hyvä arkkitehtuuri palveluiden johtamisella.

Tässä webinaarissa esitellään USM, Unified Service Model, joka tiivistetysti kuvaa kuinka itse prosessien osalta palvelujohtamisen tekemiset voidaan hoitaa viidellä prosessilla ja kahdeksalla työnkululla. USM ei korvaa viitekehyksiä ja niiden parhaita käytäntöjä vaan auttaa niiden hyödyntämistä ratkaisemalla prosessien perusidean oivaltamisen. Tämä helpottaa huomattavasti eri viitekehyksien kuten ITILin hyvien käytäntöjen tehokasta ja vaikuttavaa hyödyntämistä organisaatioissa.

USM:n pääarkkitehtina on toiminut pitkän linjan palvelujohtamisen asiantuntija Jan Van Bon ja sen sisältö on vapaasti hyödynnettävissä ja suurimmaksi osaksi ilmaiseksi ladattavissa osoitteessa: https://usm-portal.com/the-survuz-foundation/?lang=en