Nieuwe USM white paper: “ESM – de nieuwe melkkoe”

Softwareleveranciers ontdekken hand-over-hand een nieuwe melkkoe: het labelen van hun tool als ESM-tool, waardoor nieuwe omzet aan de horizon gloort. Trap er niet in… en al helemaal niet als je geen servicemanagementarchitectuur en een bijbehorend managementsysteem hebt ingericht. Stichting SURVUZ stelt een gratis toolset beschikbaar voor een ESM-inrichting die wél werkt.

In de jaren negentig – bij de opkomst van ITIL – zagen we de aanbieders van helpdesksoftware plotseling roepen dat ze ‘ITIL-tools’ leverden. Er ontstond zelfs een competitie in de mate waarin je je ITIL-compliance kon aantonen (denk aan PinkVERIFY en andere certificeringen). Dat deze leveranciers daarmee alleen bewezen dat ze complexe en inefficiënte producten leverden, drong niet tot de massa door.

Leveranciers hebben de neiging om hun aanbieding te verpakken in een term die hype-gevoelig is en in te spelen op de emotie in de markt, met als doel om hun omzet te vergroten. Op dit moment zien we dat fenomeen opnieuw optreden met de tools voor ESM – Enterprise Service Management.

A fool with an ESM tool is still a fool

Klik op de cover van de white paper, of download je white paper hier.

<< for an English version of the white paper: click here >>