Bij het ontwikkelen van nieuwe USM-leermiddelen voor het ITSM-onderwijs is de hulp ingeroepen van deskundigen uit de wereld van de gaming. De ontwikkelaars demonstreren binnenkort de eerste resultaten.

Terwijl de USM-lesstof nog wordt uitgewerkt zijn de gamers van InThere al aan de slag gegaan met de USM-leerdoelen. Met die leerdoelen zijn nu MicroGames gebouwd: een aansprekende werkvorm voor mbo-studenten waarin de stof spelenderwijs wordt behandeld. MicroGames zijn korte en uitdagende serious games die studenten op een snelle, meetbaar effectieve én leuke manier laten kennismaken met de kracht en de eenvoud van USM.

De leerdoelen zijn in de werkgroep van Stichting Praktijkleren & Stichting SURVUZ uitgewerkt, en worden op dit moment omgezet in lesstof. In deze Demo & Doe sessie kun je alvast kennismaken met de MicroGames die nu al parallel aan die lesstof zijn ontwikkeld. In deze eerste presentatie van de resultaten zoeken we feedback van docenten die de lessen in ITSM/ITIL/servicemanagement verzorgen.

Ben je betrokken bij het onderwijs in ITSM en wil je zien hoe die MicroGames werken, meld je dan hier aan voor de Demo & Doe sessie op donderdag 5 november, van 15:30-17:00 uur.