Vanaf februari 2023 is USM (alleen) beschikbaar in versie 3. Versie 3 bevat geen aanpassingen van de methode, maar is nu geheel gesynchroniseerd met de inhoud van de Engelse en Spaanse editie van USM, en afgestemd op de scope van het USM-examen.

In versie 3 zijn enkele wijzigingen in de terminologie aangebracht, waarmee USM nog beter aansluit op de beleving van dienstverleners in andere taakgebieden dan de IT. Een Operational Level Agreement (OLA) heet nu bijvoorbeeld een Interne Werkafspraak (IW) en een Request For Change RFC heet een wijzigingsverzoek.

Inhoud die niet bepalend was voor de structuur van het managementsysteem is uit het boek verwijderd, waardoor het nog compacter is geworden Versie 3 bevat echter ook aanvullende en verbeterde uitleg van de componenten van het managementsysteem, waaronder de USM-beslisbomen voor processen en workflows. Daarvoor zijn ook aanvullende figuren in he boek opgenomen.

Lezers van het USM-boek en geregistreerde USM-gebruikers kunnen de volledige release notes van alle versies vinden in de USM-lezersomgeving van de portal. De aanvullende figuren zijn als download in de gebruikersomgeving opgenomen.