Stichting SURVUZ heeft de verantwoordelijkheid voor het afnemen van examens overgedragen aan APMG International. APMG is ook verantwoordelijk voor de accreditatie van USM-opleidingsorganisaties en individuele trainers.

Deze stap borgt de mondiale ondersteuning door een professionele partner die al een grote portfolio van relevante opleidingsproducten en examens beheert.

In nauwe samenwerking met APMG en de USM Management Group is een nieuw opleidingsschema ontwikkeld, waarmee zowel gebruikersorganisaties als USM-professionals en onderwijsinstellingen hun kennis van USM kunnen opdoen.

Richard Pharro, CEO van APMG International is blij met de strategische waarde van USM: “Service management stretches a range of industries and sectors, from IT and healthcare, to property management and government. It encompasses the key factors to the success and efficiency of these organizations. With this innovative certification from APMG and SURVUZ foundation, Unified Service Management will enable organizations apply a common management system across people, technologies or architectures.”

Jan van Bon, voorzitter van Stichting SURVUZ, is erg blij met de nieuwe partner: "APMG heeft in de aanloop naar deze overdracht voortdurend laten zien dat ze een buitengewoon professionele partij is die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Door de operationele taken rond examens en certificering in handen van APMG te leggen wordt de weg vrijgemaakt om te focussen op de governance van het USM-ecosysteem en te investeren in de doorontwikkeling van de USM-content, samen met de snel groeiende groep USM-professionals."

Het nieuwe opleidingsschema voorziet in verschillende trajecten waarin USM-professionals zich in hun rol kunnen bekwamen:

  • USM-trainers zijn gecertificeerd voor elk opleidingsproduct dat ze leveren
  • USM-coaches beschikken over een uitgebreide USM-toolkit die ze inzetten bij hun begeleiding van gebruikersorganisaties
  • USM-auditors lichten producten van leveranciers door om vast te stellen of deze voldoen aan de USM-eisen
  • USM-productexperts ondersteunen de toepassing van die gekwalificeerde producten