USM maakt gebruik van krachtige, methodische werkwijzen die hun waarde elders al hebben bewezen. Voor communicatie maakt USM gebruik van Drie Denkstappen, de methode voor tekststrategie. De kern van tekststrategie is geheel analoog aan de architectuurbenadering van USM: eerst denken/discussiëren en keuzes vastleggen, daarná pas een tekst produceren.

De gratis tool TVF (tekstvoorbereidingsformulier) structureert die stappen voor je, in een invulbare pdf met aanwijzingen en links naar ondersteunende webpagina’s. Deze digitale tool helpt je om nieuwe teksten voor te bereiden en om bestaande teksten te analyseren en vervolgens te versterken.

Werk je liever in het Engels? Vraag dan de Engelstalige versie van de tool aan.

Wie geregistreerd staat als gebruiker van het TVF ontvangt automatisch en gratis updates en tips over tekststrategie.

Drie denkstappen, de methode voor tekststrategie, wordt beheerd door Consonante Communicatie, een USM-productpartner.

Wil je meer leren over tekststrategie, lees dan het boek Tekststrategie. Er is zowel een gedrukte hard-cover editie als een e-book. Of volg een korte training Tekststrategie voor USM.

Ttekststrategie is een eye-opener: éérst denken en keuzes vastleggen, en daarná pas je tekst produceren! Heb je dat eenmaal onder de knie dan zijn je teksten korter én effectiever, en krijg je blije lezers.