Wil je als USM-professional gecertificeerd worden en de beschikking krijgen over de gecertificeerde USM-hulpmiddelen, dan moet je eerst de USM Professional training hebben gevolgd en het USM-examen hebben gehaald met de vereiste score. Die training wordt op dit moment alleen nog door Inform-IT geleverd. Daarna volg je een extra professionaliseringstraject. In dat traject demonstreer je dat je USM overtuigend uit kunt leggen en dat je de beschikbare USM-middelen adequaat kunt inzetten.

Stichting SURVUZ stelt de middelen voor de USM-coach, -trainer en -toolauditor gratis beschikbaar. In de Train-de-Professional sessie van een halve dag demonstreer je a.d.h.v. een presentatie en een peer review dat je aan de eisen voldoet. Voorafgaand aan die sessie heb je een uur voorbespreking met de trainer.

De opleidingskosten voor elk van die drie professional-rollen zijn €100. Voor de certificering als USM-productexpert zijn aangepaste regels van toepassing omdat de inzet van de betreffende product-eigenaar vereist is.

Een USM-professional werkt altijd voor een geaccrediteerde USM-partner uit het USM-ecosysteem. Een zzp kan zélf USM-partner worden en daarna zichzelf inzetten. Is je organisatie nog geen partner, start dan met de aanmelding voor de professional-opleiding meteen ook de aanvraag voor het USM-partnerschap op. Het aanvraagformulier daarvoor vindt je onder aan de pagina USM-ecosysteem.

Meld je hieronder aan voor het professionaliseringstraject van jouw keuze.

  • Vermeld hier de reden voor je aanmelding. Heb je een andere vraag of opmerking? Gebruik dan ook dit tekstvak.