Met het beschikbaar komen van USM in het Engels zijn ook nu coaches in andere landen dan Nederland in staat om hun klanten te ondersteunen bij de invoering van USM.

De eerste landen waar actief USM-ondersteuning wordt aangeboden zijn Zweden, Finland, België en Frankrijk.

In Zweden zijn inmiddels twee geaccrediteerde USM-invoeringspartners actief: KnowIT Uppsala en Illumineight, en twee gecertificeerde USM-coaches: Jon Kennedy en Leif Andersson.

In Finland is ook een geaccrediteerde USM-invoeringspartner actief: USM Coach, en zijn twee USM-coaches gecertificeerd:  Mikko Ahonen en Peter Lundqvist.

In België is zijn twee organisaties actief als geaccrediteerde USM-invoeringspartner: Begrip, DDD30 en En&En, en zijn de eerste USM-coaches gecertificeerd: Eric Jansen en Pieter Hoekstra.

In Frankrijk is Pepper Group de eerste geaccrediteerde USM-invoeringspartner, en is er inmiddels ook een gecertificeerde USM-coach: Peter Gerritsen.

Sommige van deze nieuwe USM-partners zijn ook al buiten hun eigen landsgrenzen actief met de ondersteuning van USM-toepassingen.

Wekelijks vinden twee online USM-workshops plaats, waar geïnteresseerde partijen uit tal van andere landen kennis maken met USM. Voor deze 'nieuwkomers' is de ziens-, denk- en werkwijze van USM een welkome verfrissing van de complexe framework-benaderingen waar zij aan gewend waren geraakt. In de loop van 2021 zullen dan ook in tal van landen nieuwe USM-invoeringspartners en USM-coaches actief worden, ondersteund met de gratis toolkits van Stichting SURVUZ.