Stichting SURVUZ faciliteert onderwijsinstellingen bij het upgraden van hun curriculum naar moderne servicemanagement-inzichten. Dat doet SURVUZ zowel voor mbo- als voor hbo- en academische instellingen, en zowel voor ICT-opleidingen als voor andere facilitaire opleidingen.

Voor iedere onderwijsomgeving is een uitgewerkt Lesplan Servicemanagement beschikbaar:

  1. een hands-on training van 1 dagdeel voor docenten die verantwoordelijk worden voor de opleidingscomponent 'servicemanagement'.
  2. een korte inzicht-training van 2 uur voor docenten die zich bezig houden met toegepaste vakgebieden (denk aan ICT-vakken zoals software engineering, infrastructuur design, IoT, security en gaming, of aan FM-vakken zoals hospitality, gebouwbeheer, contractmanagement, of aan Bedrijfskunde-vakken). Met deze sessie zijn deze docenten in staat hun eigen vakgebied te positioneren in de context van een servicemanagement-strategie.
  3. een lesboek op het niveau van de opleiding, ook in een dyslexie-vriendelijke versie
  4. een set leermiddelen (spelborden, kaartspellen, video's en andere hulpmiddelen)
  5. een digitale leeromgeving, op het niveau van de opleiding (slides voor hoor- en werkcolleges, oefeningen, testvragen, opdrachten, readers, casus, cross-references ITIL 4 en BiSL, toepassing DevOps en agile, etc.), met gescheiden omgevingen voor studenten en docenten
  6. een examen voor aansluiting op de markt

Stichting SURVUZ faciliteert de inzet van deze middelen, en stelt de digitale leeromgeving gratis beschikbaar aan hogescholen en ROC's. Op NIOC 2018 is de aanpak gepresenteerd, samen met Hogeschool Windesheim. Het hbo werkt al enkele jaren met een digitale USM-leeromgeving.

Maakt jouw onderwijsinstelling nog niet gebruik van de gratis USM-leeromgeving, of wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, geef je dan op via onderstaand formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.